Huis weggevaagd na explosie, personen vermist

Een huis in Didam is volledig ingestort na een explosie en brand. Er zijn nog mensen vermist.
Een huis in Didam is volledig ingestort na een explosie en brand. Er zijn nog mensen vermist. Foto ANP / Piroschka van der Wouw

In een woning in het Gelderse Didam heeft zich vanavond een explosie voorgedaan. Het complete pand is weggevaagd, laat een woordvoerder van de brandweer weten. In het huis bevonden zich mogelijk nog mensen. De brandweer zoekt naar overlevenden en mogelijke slachtoffers.

De ontploffing deed zich rond 20.00 uur voor door nog onbekende oorzaak. Na de explosie brak brand uit, maar het vuur was snel onder controle, aldus de woordvoerder. De inzet van de brandweer richt zich nu volledig op de zoekactie naar de vermisten die mogelijk onder het puin liggen.

Even voor 22.00 uur was nog geen spoor van de bewoners gevonden. Een ooggetuige stelt tegenover Omroep Gelderland dat er inmiddels wel een persoon is gevonden en zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht, maar politie en brandweer kunnen dat niet bevestigen.

In de vrijstaande woning aan De Braak, in een buitengebied van Didam, woont (volgens de eerste berichten) een gezin. De brandweer zoekt in eerder geval naar twee bewoners, een man en een vrouw. Mogelijk woonden er ook kinderen in het huis, maar dat heeft de brandweer nog niet bevestigd gekregen. Van het huis is alleen nog een meter hoge berg van puin over.

Volgens een ooggetuige staat naast het huis een gastank, die net vanmiddag was bijgevuld. Of de tank iets te maken heeft met de ontploffing, kan de brandweer nog niet zeggen.

(Novum)