Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Gesprek

Ik ben weer op zoek naar een nieuwe baan en heb al verschillende sollicitatiegesprekken gevoerd. Mijn kinderen leven mee en weten het dus ook als een gesprek niet goed is gegaan. Tijdens het eten laat mijn dochter (10) twee glazen op de grond vallen. Met als gevolg veel glasscherven en een bozige moeder. Waarop mijn

Ik ben weer op zoek naar een nieuwe baan en heb al verschillende sollicitatiegesprekken gevoerd. Mijn kinderen leven mee en weten het dus ook als een gesprek niet goed is gegaan.

Tijdens het eten laat mijn dochter (10) twee glazen op de grond vallen. Met als gevolg veel glasscherven en een bozige moeder. Waarop mijn dochter zegt dat het per ongeluk gebeurde. Ja, het moest er nog bijkomen dat ze het met opzet had gedaan.

Wat er dan zou gebeuren, vraagt mijn dochter.

„Dan zouden we eens een goed gesprek moeten voeren”, antwoord ik. Dochter: „Een goed gesprek? Maar dat betekent dat je wordt aangenomen, toch?”

Janet Blank