Geen Ajax-supporters mee naar uitwedstrijd PSV

Ajax-supporters op het Leidseplein vieren het landskampioenschap.
Ajax-supporters op het Leidseplein vieren het landskampioenschap. Foto ANP / Remko de Waal

Er reizen aanstaande zondag definitief geen Ajax-fans mee naar de uitwedstrijd tegen PSV. Een kort geding, aangespannen tegen de gemeente Eindhoven, heeft Ajax samen met de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub verloren. Dat meldt de Amsterdamse voetbalclub.

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel wil alleen Ajax-fans toelaten als die per treincombi naar de wedstrijd komen. Door werkzaamheden aan het spoor is dat dit weekend echter niet mogelijk. Ajax stapte samen met de supportersverenigingen naar de rechter om de komst van fans per bus af te dwingen. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, bood politie-inzet aan om die busrit met Ajacieden naar Eindhoven in goede banen te leiden. De rechter besloot vandaag dat Eindhoven daar niet aan mee hoeft te werken.

De reactie van Ajax:

“Ajax betreurt deze uitspraak omdat de club het belangrijk vindt dat fans aanwezig kunnen zijn bij uitduels. Dit geldt voor ieder duel en dus ook voor deze belangrijke wedstrijd. De supporters hadden graag naar deze wedstrijd willen gaan. Ajax vindt het dan ook erg jammer dat er geen oplossing is gevonden om dit probleem op te lossen.”

Zowel Ajax als PSV kan bij winst de koppositie in de Eredivisie overnemen. Momenteel staan de ploegen respectievelijk vierde en tweede.