Europa League: PSV verliest thuis, AZ wint in Israël

Coach Stoicho Stoev (midden) van PFK Ludogorets gaat uit zijn dak na de 0-2.
Coach Stoicho Stoev (midden) van PFK Ludogorets gaat uit zijn dak na de 0-2. Foto ANP / Marcel van Hoorn

De Europa League is voor PSV niet lekker begonnen: de Bulgaarse kampioen Ludogorets kwam vanavond op bezoek en won in Eindhoven met 0-2. Het verging AZ daarna beter: de Alkmaarders wonnen met 0-1 bij Maccabi Haifa.

Roman Bezjak opende na een uur de score. Brabander Virgil Misidjan, die deze zomer van Willem II overkwam, besliste het duel dertien minuten later met de 2-0.

Dinamo Zagreb verloor in eigen huis met 2-1 van Chornomorets Odesa, waardoor PSV nu vanwege een slechter doelsaldo de laatste plek in de groep bezet. De Eindhovenaren maakten vorig seizoen al een slechte beurt in de Europa League. PSV werd toen na drie nederlagen uitgeschakeld in de groepsfase.

De 0-1:

De 0-2:

AZ wint van Maccabi Haifa

Er was wel winst voor AZ: tegen Maccabi Haifa scoorde Gudmundsson in de 71e minuut de enige goal van de wedstrijd. Hij scoorde na geklungel in de verdediging van de thuisploeg.

Na een moeizame eerste helft op het slechte veld van Maccabi kreeg AZ er in de tweede helft iets meer zin in. Toen AZ op voorsprong was gekomen, zette Maccabi nog aan, maar ondanks enkele grote kansen in de slotfase bleef het bij 0-1.

En dan dit nog

Ondertussen maakte oud-Ajacied Eriksen zijn eerste goal voor Tottenham Hotspur - en die was niet lelijk: