Dit is een artikel uit het NRC-archief

Entertainment

Time-lapse: hoe een dorp in de woestijn verrijst tijdens Burning Man-festival

Screenshot.
Screenshot.

Zoals de organisatoren zelf schrijven: proberen uit te leggen wat Burning Man is, is een beetje als een blinde proberen uit te leggen hoe een bepaalde kleur eruit ziet. Bizar uitgedoste feestgangers, ter plekke ontstaande kunstwerken. Één week totale extase.

Maar dat is allemaal niet te zien in deze mooie time-lapse.

Wat wel te zien is: de invloed van Burning Man op de omgeving. De Black Rock Desert in Nevada verandert voor een week in een dynamisch dorp met zestigduizend inwoners, dat bruist en beweegt en barst van de levendigheid. Burning Man is een samenleving, zeggen deelnemers, waar iedereen (dat wil zeggen: iedereen in het bezit van een prijzig kaartje) welkom is.

Het filmpje is gemaakt van kilometers afstand, op de berg Old Razorback, op ruim vijfhonderd meter hoogte.

De afgelopen editie van Burning Man in beeld:

Bekijk hier de time-lapse van het festival twee jaar geleden.