Dit is een artikel uit het NRC-archief

Algemeen

Star Trek, dronken geschreven, dronken geacteerd

Dronkenschap is groot in online video. Dronken kookshows. Dronken geschiedenislessen. Dronken videogames spelen. En nu een Star Trek-parodie, geschreven en geacteerd onder invloed. Een leuke sport om al kijkend te schatten hoe dronken een acteur is, en of ze het staan aan te dikken (aldus een klacht uit de ‘comments’) of juist niet. Feit is dat sommige nauwelijks uit hun woorden komen en dat kapitein Greg James nog maar één gezichtsuitdrukking overheeft. Daarnaast lijken de meeste acteurs op de rand van de slappe lach te balanceren.

Zeker zo interessant is de onvermijdelijke ‘making of,’ waarin we dronkemansgedrag zien dat niet wordt geremd door een script, en waarin opvalt dat de crew volkomen nuchter is. Een en ander werd nota bene gesponsord door stokerij New Deal Distillery (‘Drink responsibly’), die ook de consumpties beschikbaar stelde.