Rotterdamse vast op verdenking doden pasgeboren baby

Een 24-jarige Rotterdamse zit sinds juli vast op verdenking van het doden van haar pasgeboren baby. Vanwege het onderzoek kon dat niet eerder naar buiten worden gebracht, meldt het Openbaar Ministerie.

De vrouw werd aangehouden toen zij zich ergens meldde met de vraag of ze daar haar baby kon begraven. Vervolgens bleek dat zij de dode baby bij zich had. Waar ze zich meldde en wie dit ontdekte, wil een woordvoerder het OM niet zeggen.

Uit het onderzoek dat vervolgens werd ingesteld bleek dat het kindje in de woning van de Rotterdamse was geboren. De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht. Het kindje is inmiddels begraven. De vrouw wordt verdacht van kinderdoodslag. De woordvoerder wil niet zeggen of bekend is wie de vader is en of zijn rol wordt onderzocht.

Op 22 oktober moet de vrouw zich voor het eerst voor de rechter verantwoorden. (Novum)