Multimediaal Syrië

Surfen // Syrië-site Syria Deeply beta.syriadeeply.org

Lara Setrakian, voormalig correspondent van ABC News in Dubai, lanceerde in december haar site Syria Deeply. Een site geheel gericht op het ruim twee jaar durende conflict, op het moment dat het publiek Syrië-moe raakte. Maar het is een groot succes. Vorige week beantwoordde de Amerikaanse minister Kerry op de site in een Google Hangout vragen van het publiek. De producties zijn visueel interactief en gemaakt door zowel journalisten als webtechneuten. Bekijk bijvoorbeeld de multimediale tijdlijn van het conflict en de zeer gedetailleerde infographic van de overlopers van het regime-Assad. Setrakian hoopt in de toekomst ook andere conflictgebieden zoals Congo of het drugsgeweld in Mexico te verslaan met het Deeply-format.