Dit is een artikel uit het NRC-archief

Entertainment

Katten verdienen geld op YouTube

Lil Bub & Friendz is een documentaire over de sterren van YouTube: katten. De titelkat Lil Bub is een mismaakt beest dat the cutest cat in the world zou zijn. Zijn te grote ogen zorgen dat hij eruit ziet als een wezen uit de Pokemon-tekenfilms. Behalve met Lil Bub maken we kennis met beroemde internetkatten

Lil Bub & Friendz is een documentaire over de sterren van YouTube: katten. De titelkat Lil Bub is een mismaakt beest dat the cutest cat in the world zou zijn. Zijn te grote ogen zorgen dat hij eruit ziet als een wezen uit de Pokemon-tekenfilms.

Behalve met Lil Bub maken we kennis met beroemde internetkatten als Grumpy Cat, Nyan Cat, Keyboard Cat en hun eigenaars of bedenkers. Interessante randverschijnselen zijn de agent die de meeste erop nahouden om geld te verdienen, en het jaarlijkse kattenvideofestival. Lil Bub & Friendz won dit jaar het Tribeca Online Festival.