Opinie

Geen makkelijke publiekspleaser

‘En dat was hem dan: koning Willem-Alexander! Hij las de Troonrede; niet bepaald een makkelijke publiekspleaser. Kom er even lekker bij staan, Wim. Je mag weer ontspannen. Ik hoop dat je er ook heel erg van genoten hebt, jawel toch? Goed. We zijn natuurlijk allemaal razend benieuwd: hoe heeft hij het er vanaf gebracht. Bastiaan, misschien kan jij beginnen met het jurycommentaar?”

Bastiaan van Schaik: „Nou, ik zou toch graag willen beginnen met: 1834 belde, ze willen hun troon terug. Beetje gedateerd hoor, dit allemaal. Dat jacquet is natuurlijk wel weer goed, een man van middelbare leeftijd kan eigenlijk nooit te overdressed zijn. En laten we eerlijk zijn: ik snap wel dat hij iets kiest dat afkleedt. Ja, hallo, ik zit hier niet om vrienden te maken, hoor. Ik zou volgende keer wel graag iets gedurfds zien. Een te kort broekspijpje en een sok met een Schots ruitje ofzo. Lekker tuttig, lekker preppie. Snor erbij. Helemaal leuk.”

Dan Karaty: „Well I think you handled this very well, very cool and relaxed. You really got some swag in the way you bowed to those guards. I don’t know about your wing woman, though. She looked like she just saw an alien.”

Gordon: „Een alien in z’n broekje, ja!”

John Ewbank: „Je zei: ‘het is een dag waaraan ik met grote dankbaarheid terugdenk’… Dat loopt volgens mij niet helemaal lekker, moet dat niet zijn: ‘de dag die ik wist dat ik met veel plezier zal herinneren’?”

Bulletje: „MOEOEOEOEH! Ik… ik… ik… zit me hier vréselijk in te houden! Ik word VERLIEFD!”

Dan Karaty: „She’s from Argentina, right? You just know she has some hot tango moves in her. Waiting to get out.”

John Ewbank: „Misschien kan je de volgende keer een tekst als ‘een tastbare eenheid en verbondenheid tussen bevolkingsgroepen’ wat persoonlijker maken? Het volk wil toch een stukje emotie, snap je.”

Gordon: „Een stukje emotie in je broekje ja!”

Bastiaan van Schaik: „Die berenmutsen moeten de volgende keer het thema worden, hoe leuk is dat? Heel oer, heel dierlijk. Schots geruit sokje erbij.”

Bulletje: „Ehm… Ik heb hier een roos. Ik durf het bijna niet te vragen, maar… MOEOEOEOEOEH! MAG IK EEN KUSJE?!”

John Ewbank: „Goed, ik heb nog één tip voor je: je hebt een soort kreet nodig. Iets om het samen te vatten, allemaal. De W van Werkloosheid, misschien? Kun je hier wat mee, Willem? Ja? Mooi. Gaan we nu stamppot eten.”