Colorado zoekt naar de honderden vermisten van de overstromingen

Een vernietigd huis in Salina, Boulder County.
Een vernietigd huis in Salina, Boulder County. Foto AP / Jeremy Papasso

Reddingwerkers in de Amerikaanse staat Colorado hebben nu het water zich terugtrekt hun aandacht verlegd van het bieden van noodhulp naar het zoeken van de honderden mensen van wie nog altijd niet duidelijk is waar ze zijn na de verwoestende overstromingen van vorige week.

Meer dan drieduizend mensen zijn inmiddels via lucht en land geëvacueerd, maar het aantal verzoeken om noodreddingen neemt inmiddels af, aldus de autoriteiten. Volgens de meest recente cijfers worden nog 580 mensen vermist, maar dat aantal blijft dalen omdat steeds meer mensen in staat zijn contact met hun familie en de autoriteiten op te nemen.

Er zijn zes doden bevestigd, maar vermoedelijk zal dat aantal nog stijgen. In de overstroomde gebieden zijn meer dan negentienduizend woningen beschadigd of verwoest. Veel landbouwgrond is onder water gelopen en meer dan 640 kilometer snelweg en meer dan dertig bruggen zijn onbegaanbaar geworden of compleet verwoest.

Het reddingswerk werd deze week bemoeilijkt door de zware regenval, waardoor legerhelikopters niet konden opstijgen.

The Atlantic heeft een fotoserie waarin de omvang van de overstromingen duidelijk worden.

Het gebied dat problemen ondervindt door de overstromingen.