Botsing passagierstrein en bus in Canada - zes doden, elf zwaargewonden

In de Canadese hoofdstad Ottawa zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. De brandweer heeft tegenover CBC News bevestigd dat er tenminste zijn doden zijn, zes anderen zijn zwaargewond.

Een foto van een getuige van het ongeluk. Foto Reuters / Darryl Praill
Een foto van een getuige van het ongeluk. Foto Reuters / Darryl Praill

In de Canadese hoofdstad Ottawa zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. De crisisdienst van Ottawa spreekt van zes doden. Elf gewonden verkeren in kritieke toestand, schrijft persbureau Reuters.

De buschauffeur reed volgens getuigen door een dichte slagboom. Mensen in de bus zagen de trein op zich afkomen. Het voorste gedeelte van de bus, een dubbeldekker, is totaal verbrijzeld. Volgens de brandweer zijn er ook een paar mensen gewond geraakt. Van de passagiers die in de trein zaten zou niemand zijn overleden.

Twitter avatar pmharper Stephen Harper Deeply saddened to hear about the bus-train collision in Ottawa this morning. Our thoughts & prayers are w/ the families of those involved.

Het ongeluk gebeurde tijdens de ochtendspits in de buurt van een treinstation in het westen van de stad. Het is het ergste treinongeluk sinds een olietrein ontspoorde en explodeerde in Quebec in juli. Toen kwamen tientallen mensen om.

Via Rail heeft alle treinen op het traject Ottawa-Toronto geannuleerd. De Canadese premier Stephen Harper meldt op Twitter:

Twitter avatar RT_com RT DETAILS: 5 people killed in collision between bus & train in Ottawa - police http://t.co/LN1pFoNWGY http://t.co/OQMQe18O3n