Verkoop van computergame Grand Theft Auto V gestart

‘Grand Theft Auto V’: een zeer gedetailleerde misdaadgame. Foto AP
‘Grand Theft Auto V’: een zeer gedetailleerde misdaadgame. Foto AP

De fans hebben er vijf jaar op moeten wachten: de nieuwe editie van het computerspel Grand Theft Auto. Vannacht is de verkoop van GTA V begonnen. Op diverse plekken in Nederland brachten gamers de nacht door in de rij voor elektronicawinkels. GTA V is waarschijnlijk de duurste videogame ooit. Producent Rock Star heeft naar schatting 200 miljoen euro gestoken in de ontwikkeling en de marketing van het spel. Dat is meer dan de gemiddelde Hollywoodfilm. In Grand Theft Auto is de speler een crimineel in de fictieve stad Los Santos – sterk geïnspireerd op LA. In de vijfde editie kan de speler voor het eerst in de huid kruipen van drie hoofdpersonen in plaats van één. GTA V is gemaakt voor pc, Xbox 360 en Playstation 3 en kost 55 euro. Rock Star werkt aan een online spelwereld.