Tinketweets

Met kunstenares Tinkebell is het leven nooit saai. Ze maakte in 2004 van haar kat een handtas, liet vier jaar later 95 hamsters in een kamer rondrennen in hamsterballen om dierenmishandeling aan de kaak te stellen, wilde in een lezing Limburg aan China verkopen en vorig jaar probeerde ze Filipijnse prostituees te redden met een naaktkalender. Het laatste wapenfeit van Tinkebell, of Katinka Simonse zoals ze echt heet, is zich te laten steriliseren. Voor de kunst én om de wereld te redden. Donderdag gaat op het World Food Festival in Rotterdam haar documentaire Save Our Children in première die haar keuze tot sterilisatie toelicht. Volgens de kunstenares en wetenschappers die zij voor haar film interviewde, zorgt overbevolking voor het verdwijnen van het voor planten en dieren essentiële fosfaat uit de voedselketen, omdat het allemaal opgaat aan mest. Op Tinkebells Twitter-account discussieert zij over de fosfaatproblematiek, dierenleed, haar sterilisatie en privacykwesties.