Therapie voor Thrones-fan

Fans van Game of Thrones moeten zeker nog tot maart volgend jaar wachten om het vierde seizoen te zien op HBO. In de tussentijd kunnen zij de tijd doden met het lezen van de boeken van schrijver George R.R Martin om helemaal bij te zijn – als ze dat niet al gedaan hebben – of ze kunnen het spel van Abel Alves spelen.

Deze Spanjaard ontwikkelde in drie maanden tijd een uiterst verslavend platformspel met karakters uit de populaire fantasyserie, althans degenen die nog niet dood zijn. Het spel, dat doet denken aan Sonic The Hedgehog op de ouderwetse 16-bit SEGA, is voor iedereen gratis te downloaden. En dan bedient de speler de broedende Jon Snow, drakenmoeder Daenerys Targaryen, dwerg Tyrion Lannister of piraat Davos Seaworth in een spel van vuur en ijs. Voor wie nog niet helemaal bij is met Game of Thrones, een kleine tip: het spel werkt ook goed als therapie na de Red Wedding-aflevering.