Sexy, activist en bassist

Techblog Mashable omschrijft Chris Kluwe als een „homo universalis van de 21ste eeuw”. Online magazine Salon benoemde hem vorig jaar tot de „meest sexy man van het jaar”. Kluwe is een professionele speler in de Amerikaanse National Football League, een actieve twitteraar met meer dan 177 duizend volgers, essayist, science fiction-schrijver, bassist van de rockband Tripping Icarus, mensenrechtenactivist, oudgediende op het internetforum Reddit, fervent World of Warcraft-speler en vader. Kluwe gaat keihard tegen de clichés in en bewijst dat je tegelijkertijd een nerd én een ‘jock’ (atleet) kunt zijn in Amerika. Hij is ook een van de weinige NFL-spelers die zich openlijk opstelt als activist voor de rechten van de homogemeenschap in de Verenigde Staten. In een humoristische en venijnige open brief verdedigde hij vorig jaar zijn collega Brendon Ayanbadejo van de Baltimore Ravens die zich uitsprak voor het homohuwelijk en daarvoor werd teruggefloten door politici.