Scherm sluimert, geluid weg

De NPO-app (voorheen Uitzending Gemist) voor iPhone en Android werd vorige week vernieuwd. Naast het terugkijken van programma’s op Uitzending Gemist is het ook mogelijk live de programma’s van de publieke omroep te beluisteren en te bekijken. In het aanbod zitten Nederland 1 tot en met 3 en radio 1, 2, 3FM, 4, 5, 6 en FunX. De interface is strak, overzichtelijk en makkelijk in het gebruik. Het streamen van de livebeelden kan wat traag zijn, maar de beeld- en geluidskwaliteit is goed (als je verbinding dat ook is tenminste).

Waar de makers van de app beter over hadden moeten nadenken is het gebruik van de radiozenders. Wie hier naar wil luisteren, moet het scherm actief houden. Wanneer dat wordt uitgezet of als het scherm time-out gaat, wordt ook het geluid stopgezet. Onhandig op reis, thuis of op kantoor. Zeker omdat je ook nog eens de hele tijd moet staren naar een statisch NPO-logo.