Leen de hamer van de buren

Waarom zou je voor het ophangen van planken een klopboor kopen die je anders nooit meer zou gebruiken? Dat is toch zonde van het geld? De Amsterdamse start-up Peerby probeert gebruikers geld uit te sparen door op een duurzame manier mensen met ongebruikte spullen (gereedschap, backpacks etc.) te koppelen aan buurtbewoners die ze nodig hebben. Een alternatief op de wegwerpcultuur, zoals Peerby het omschrijft op de bedrijfspagina, één waar al meer dan twaalfduizend mensen gebruik van maken.

De start-up lanceerde vorige week officieel de aantrekkelijke iPhone-app. In overzichtelijke schermen ziet de gebruiker welke oproepen hij of zij al geplaatst heeft, de oproepen in de buurt en de geschiedenis van de gesprekken met buren over het uitlenen van spullen. Peerby werkt nog niet optimaal; zo is het wijzigen van je adres omslachtig en traag. Dat is niet zo handig als je verhuist en een boor wilt lenen van je nieuwe buren.