Kracht van de eenvoud

De handige notitie-app op de iPhone is sinds vorige week eindelijk ook verkrijgbaar in de Google Play Store. Het virtuele notitieblok is simpel en strak vormgegeven. De notities die je maakt op je smartphone worden opgeslagen in de cloud dus zijn op een later tijdstip ook in een browser te openen en te bewerken. Een nieuw document is aan te maken door op het plusje rechtsboven in de app te drukken. Naast een titel kunnen er ook tags aan de notities toegevoegd worden, waardoor ze makkelijk gesorteerd kunnen worden op bijvoorbeeld onderwerpen of personen. De documenten zijn ook gemakkelijk te delen met andere apps als Facebook, WhatsApp, Dropbox, Google Drive of Yammer. Simplenote is minder uitgebreid als een alternatief als Evernote die ook noties van audio, video en foto´s mogelijk maakt. De kracht van Simplenote ligt echter in de eenvoud en de gebruiksvriendelijke interface van de app.

Hans Klis