Dit is een artikel uit het NRC-archief

Zorg

Kijken: in iets meer dan een minuut staat de Costa Concordia weer overeind

Het duurde negentien uur, zo’n zeven uur langer dan de bedoeling was, maar sinds vanochtend vroeg staat de Costa Concordia weer overeind. Uiteraard is er meteen weer handig bewerkt, geknipt en geplakt en kunnen wij in minder dan drie minuten door middel van een timelapse terugkijken op de operatie.

Foto's Reuters/ Tony Gentile

Het duurde negentien uur, zo’n zeven uur langer dan de bedoeling was, maar sinds vanochtend vroeg staat de Costa Concordia weer overeind. Uiteraard is er meteen weer handig bewerkt, geknipt en geplakt en kunnen wij in minder dan drie minuten door middel van een timelapse terugkijken op de operatie.

Een drieminutenversie, die eigenlijk bestaat uit twee timelapses van zo’n anderhalve minuut, gemaakt van beelden van twee panoramawebcams:

En de héél korte versie van maar dertig seconden, voor de mensen die nóg minder tijd hebben. Alleen mist het einde een beetje: