Interactief nieuws over Syrië

Voormalig Dubai-correspondent bij het Amerikaanse ABC News Lara Setrakian lanceerde vorig jaar december haar site Syria Deeply. Een nieuwssite geheel gericht op het al ruim twee jaar durende conflict, en dat op het moment dat het publiek steeds meer Syrië-moe raakte. Maar het digitale nieuwsportaal van Setrakian is een groot succes. Vorige week beantwoordde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry op de site in een Google+ Hangout vragen van het publiek over het slepende conflict. Ook biedt de site meer context en duiding dan gewone nieuwsmedia, de producties zijn visueel interactief en gemaakt door zowel journalisten als webtechneuten. Bekijk bijvoorbeeld de multimediale tijdlijn van het conflict en de zeer gedetailleerde infographic van de overlopers van het Assad-regime. Setrakian hoopt in de toekomst ook andere conflictgebieden zoals Congo of het drugsgeweld in Mexico te verslaan met het Deeply-format.