In de voetsporen van Darwin

Na bijna tweehonderd jaar is het voor iedereen mogelijk om in de voetsporen te treden van Charles Darwin. Google legde de befaamde Galapagos-eilanden in 360 graden vast in Street View. Dat deed het internetbedrijf met de Charles Darwin Foundation en de organisatie van het nationale park op de Ecuadoraanse eilanden voor het 178ste jubileum van het eerste bezoek van de Britse natuurwetenschapper. Hier zag Darwin in september 1835 de bewijzen voor zijn langzaam vorm krijgende evolutietheorie die de wetenschap voorgoed veranderde. Bezoekers zien door dezelfde ogen als de bioloog de wonderlijke flora van de afgelegen eilanden: de reuzeschildpadden, iguana’s en zeeleeuwen. Naast de prachtige beelden van Streetview, biedt Google ook een kijkje achter de schermen van de opnames op de Galapagos-eilanden. Hier vindt de gebruiker extra beeldmateriaal en achtergronden van het project. De overdonderende visuele pracht is gegarandeerd goed voor een middagje kijkplezier en ook nog erg informatief.