Goals voor Robben en Van Persie op openingsavond Champions League

Robin van Persie ziet de bal, na een ietwat merkwaardige volley, in het doel verdwijnen.
Robin van Persie ziet de bal, na een ietwat merkwaardige volley, in het doel verdwijnen. AFP / Andrew Yates

Het balletje in het belangrijkste toernooi voor voetbalclubs ging vanavond weer aan de rol. De ouverture van de Champions League bracht dan wel geen verrassende uitslagen, wél waren er doelpunten te bewonderen van onder meer Robin van Persie, Arjen Robben en een weergaloze van Ronaldo.

Manchester United 4 Bayer Leverkusen 2

De ploeg van coach David Moyes begon met Van Persie én Wayne Rooney in de basis, en dat werkte prima. De Engelsman zette United in de eerste helft op voorsprong en liet in het tweede bedrijf tevens zijn tweede van de avond aantekenen.

Twitter avatar MijlpaalMin Ramon Min 200! Wayne Rooney staat nu op 200 goals voor Manchester United in 406 officiële wedstrijden #munbay

Ondertussen was Leverkusen even langszij gekomen maar herstelde Van Persie vrijwel direct de orde:

Bayern München 3 CSKA Moskou 0

De titelverdediger kwam vanavond dus ook direct in actie. Geen enkele moeite hadden de mannen van Pep Guardiola met de gasten uit Rusland. Na vier minuten kwam Bayern al op voorsprong. In de tweede helft deed Robben, die ook goed was voor een assist en goed speelde, zijn spreekwoordelijke duit in het zakje:

http://youtu.be/Eiq4s8uEyuc

Galatasaray 1 Real Madrid 6

Een bijzonder schrale avond voor Wesley Sneijder die in Istanbul zijn oude club verwelkomde. Na een aardig begin bleek Madrid, met Gareth Bale op de bank, toch echt een maatje of wat te groot. Cristiano Ronaldo was met liefst drie goals belangrijk. Zijn laatste treffer was er een van absolute schoonheid:

http://youtu.be/kUXc4srraag

Groep A
Manchester United-Bayer Leverkusen 4-2
Real Sociedad-Shakhtar Donetsk 0-2

Groep B
Galatasaray-Real Madrid 1-6
FC Kopenhagen-Juventus 1-1

Groep C
Benfica-Anderlecht 2-0
Olympiakos Piraeus-Paris Saint Germain 1-4

Groep D
Bayern München-CSKA Moskou 3-0
Viktoria Plzen-Manchester City 0-3