Dodental stormen Mexico loopt op tot 55

Ondergelopen straten in Acapulco, Mexico.
Ondergelopen straten in Acapulco, Mexico. Foto EPA / Francisca Meza

Het dodental door tropische stormen aan de west- en oostkust van Mexico is opgelopen tot 55. Dat meldt persbureau Reuters. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, en huizen en auto’s zijn meegenomen door de stromingen.

Met name het toeristische Acapulco is getroffen door chaos. In de regio Guerrero, waar Acapulco ligt, vielen zeker 34 doden. Het vliegveld van Acapulco staat tot boven het middel onder water en is slecht bereikbaar door met modder bedekte toegangswegen. Rond de 40.000 toeristen zijn gestrand omdat ze het gebied niet meer konden verlaten. Door de overstromingen is het ook moeilijk om hulpgoederen naar het gebied te krijgen.

Acapulco:


View Larger Map

Mexico voert sinds zondag een tweefrontenoorlog tegen de krachten van de natuur. De laatste flarden van de tropische storm Manuel eisten toen aan de westkust nog veertien levens, terwijl de oostkust zich schrap zette voor de komst van orkaan Ingrid, die nu nog huishoudt.

Slachtoffers vielen door de stormen en de gevolgen daarvan ten prooi aan aardverschuivingen of verdronken. De stormschade valt onder een van de ergste uit de laatste decennia. Het is ongebruikelijk dat een orkaan en een tropische storm Mexico tegelijkertijd aandoen.