Bestsellerauteur doneert miljoen dollar aan onafhankelijke boekwinkels VS

Foto Reuters

Om noodlijdende onafhankelijke boekwinkels in zijn thuisland te steunen zal de Amerikaanse auteur James Patterson het komende jaar een miljoen dollar schenken. Patterson wil zo het analfabetisme in de VS helpen bestrijden.

Hij lichtte zijn plannen toe in het CBS-programma This Morning. Patterson:

“We’re making this transition to e-books, and that’s fine and good and terrific and wonderful, but we’re not doing it in an organized, sane, civilized way. So what’s happening right now is a lot of bookstores are disappearing”,

De actie is volgens Patterson noodzakelijk omdat de overgang van papieren boeken naar elektronische boeken er voor zorgt dat er te weinig boeken in gezinnen aanwezig zijn. Een boekhandel die voor Pattersons steun in aanmerking wil komen moet aan twee voorwaarden voldoen: het moet een gedegen businessplan hebben en er moet een kinderafdeling in de zaak aanwezig zijn.

Patterson is bekend van de serie boeken rondom Alex Cross. Hij verkocht meer dan 280 miljoen boeken.