Russische lefgozers

Kijken // Vakantiekiekjes Free climbing Twee Russen fotografeerden zichzelf op bizarre wijze op bekende Europese monumenten. Bekijk de foto’s op nrch.nl/33d5

Stuur twee Russische lefgozers op reis door Europa en de vakantiefoto's worden een stuk minder saai. Onder meer de Dom van Keulen, de Sagrada Familia en de Notre Dame worden door de Russische free climbers Vadim Mahora en Vitali Raskalovym vanuit een hele andere hoek belicht. Ogenschijnlijk ontspannen poseren ze bovenop de honderden meters hoge gebouwen en bruggen. Mahora en Raskalovym zijn niet onbekend. De foto’s die ze eerder maakten van hun beklimming van de Piramide van Cheops gingen de hele wereld over. Daarna werden ze door een telecombedrijf benaderd of ze niet een reisje door Europa wilden maken. „Telefoonverbindingen testen”, was het excuus dat aan de reis werd gegeven.

    • Lex Boon