Ronaldo verdient nu meer dan Messi: 17 miljoen tegen 16 miljoen per jaar

De Rotterdammer Mounir el Hamdaoui heeft in Málaga zijn eerste basisplaats opgeluisterd met drie goals en een assist tegen Rayo Vallecano: 5-0.

Cristiano Ronaldo heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd. Volgens de Spaanse sportkrant Marca heeft de Portugese voetballer tussentijds bijgetekend tot medio 2018.

Ronaldo wordt de best betaalde speler in Spanje. Zijn jaarsalaris zou zijn verhoogd tot 17 miljoen euro, een miljoen meer dan Lionel Messi van Barcelona. Ronaldo kwam in 2009 over van Manchester United.

Zaterdag scoorde Ronaldo een keer in het duel met Villarreal (2-2). Gareth Bale maakte de andere treffer voor Real Madrid. De Welshman, voor een recordbedrag van bijna 100 miljoen overgekomen van Tottenham, werd na een uur gewisseld.

FC Barcelona won zaterdag met 3-2 bij FC Sevilla. Messi scoorde één keer. De linksback Jordi Alba heeft een scheurtje in zijn hamstring opgelopen. De medische staf verwacht dat Alba ongeveer drie weken is uitgeschakeld. Hij zal daardoor het duel van woensdag in de Champions League tegen Ajax missen.

De Rotterdammer Mounir el Hamdaoui heeft in Málaga zijn eerste basisplaats opgeluisterd met drie goals en een assist tegen Rayo Vallecano: 5-0. El Hamdaoui sloeg na een half uur spelen voor het eerst toe en bereidde even later de 2-0 van zijn ploeggenoot Portillo voor. De zestienvoudig Marokkaans international maakte na rust ook nog de 4-0 en 5-0. De huurling van Fiorentina kreeg vlak voor tijd een publiekswissel.

Voor Málaga en de Duitse trainer Bernd Schuster was het een welkome zege. De club uit Zuid-Spanje had uit de eerste drie competitieduels slechts een punt behaald.

El Hamdaoui stond bij Fiorentina vorig seizoen drie keer in de basis. De spits werd door de Italianen vorig jaar transfervrij opgehaald bij Ajax, waar hij in ongenade was gevallen.

Eerder speelde El Hamdaoui voor Willem II, de Engelse clubs Tottenham Hotspur en Derby County, Excelsior en AZ. (Novum)