Rapport VN-onderzoeksteam naar vermeende gifgasaanval Syrië af

AKe Sellstrom (links) overhandigt het rapport van zijn onderzoeksteam aan secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon. Foto EPA / Paulo Filgueiras / UN Photo

Het VN-rapport over de vermeende gifgasaanval op een buitenwijk van Damascus op 21 augustus is af en overhandigd aan secretaris-generaal Ban Ki-moon. Dat heeft een woordvoerder van de VN gezegd, meldt persbureau AP.

Vanochtend zal Ban het rapport in een besloten vergadering voorleggen aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Later vandaag zullen de 193 landen van de Algemene Vergadering van de VN ook worden ingelicht over de inhoud van het rapport.

Het onderzoeksteam onder leiding van de Zweedse onderzoeker Ake Sellstrom had een mandaat om te onderzoeken of bij de aanval inderdaad chemische wapens zijn gebruikt, en zo ja, welke chemische wapens. De inspecteurs mochten niet onderzoeken wie achter de aanval zat.

    • Anouk van Kampen