Nieuwe datum afscheidsfeest Beatrix: 1 februari

Prinses Beatrix na haar abdicatie op 30 april van dit jaar.
Prinses Beatrix na haar abdicatie op 30 april van dit jaar. Foto ANP / Remko de Waal

Het afscheidsfeest van prinses Beatrix in Ahoy in Rotterdam is verplaatst naar 1 februari 2014. Het feest zou oorspronkelijk op 14 september worden gehouden, maar werd in verband met het overlijden van prins Friso uitgesteld. Het Nationaal Comité Inhuldiging maakte de nieuwe datum zojuist bekend.

Het programma van ‘Beatrix met hart en ziel’, zoals het comité het feest noemt, is een klein beetje veranderd. Het programma van de ‘dankbetuiging’ bestaat nog steeds uit muziek en dans, maar vanwege de tijd van het jaar is het buitengedeelte komen te vervallen. Uit het persbericht van het comité:

“Het programma is samengesteld door Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. ‘Gewone’ Nederlanders zullen bijzondere muzikale odes brengen, ondersteund door het Nederlands Blazers Ensemble. Tevens zal Corpus Acrobatics medewerking verlenen. De productie is in handen van IDTV. Het buitengedeelte van de dankbetuiging op en rond de Maas bij de Erasmusbrug kan vanwege de tijd van het jaar helaas geen doorgang vinden.”

De gastenlijst zal bestaat uit:

  • 100 vertegenwoordigers uit elke provincie die door de Commissarissen van de Koning zijn voorgedragen
  • Vertegenwoordigers van alle Oranjeverenigingen die bij de Koninklijke Bond zijn aangesloten
  • Genodigden die afgelopen 33 jaar op één of andere manier in contact zijn geweest met Koningin Beatrix tijdens haar ambtsperiode
  • Hoogwaardigheidsbekleders

Geen uitnodiging? De NOS zal de avond live uitzenden.