MGMT: aperte muzikaliteit

Ben Goldwasser en Andrew VanWyngarden van het Amerikaanse MGMT houden van overdaad. Ze combineren uiteenlopende instrumenten, en roeren hippie-muziek, prog rock, duistere psychedelica en enkele elektronische beats vrijmoedig door elkaar. Op hun derde, titelloze cd is die neiging groter dan ooit. De twee, die bewerkelijke maar soepele hits hadden als Kids en Congratulations, hebben zoveel ideeën dat de nummers bijna bezwijken onder zoemende effecten, klepperende bijgeluiden en vervormde stemmen. Maar het mooie van MGMT is hun aperte muzikaliteit. Bijna steeds wordt het geestverruimende pandemonium doorboord met een melodietje of een hemels refrein. Barokke melodieën domineren Introspection, Your Life Is A Lie drijft op losse, jazzy drums, en Plenty Of Girls In The Sea kan de meezinger zijn.

Hester Carvalho

Concert 10/10 Vredenburg, Utrecht.

    • Hester Carvalho