ITF schorst tennisser Cilic voor negen maanden

Marin Cilic in actie tijdens de Aegon Tennis Championships in Londen in juni van dit jaar.
Marin Cilic in actie tijdens de Aegon Tennis Championships in Londen in juni van dit jaar. Foto EPA / Andy Rain

Tennisser Marin Cilic is voor negen maanden geschorst vanwege het overtreden van de dopingreglementen. Dat heeft internationale tennisfederatie ITF bekendgemaakt.

De 24-jarige Kroaat testte begin mei bij het ATP-toernooi in München positief op het verboden middel nikethamide. Omdat de schorsing met terugwerkende kracht op 1 mei inging, mag Cilic op 31 januari zijn rentree in het tenniscircuit maken.

De schorsing van Cilic is al het tweede dopinggeval in de tenniswereld in drie maanden tijd. In juli werd de Serviër Viktor Troicki al voor anderhalf jaar geschorst wegens het weigeren een bloedmonster af te staan bij een dopingtest. (Novum/AP)