Geflopte oud-PSV’er kogelt de Goal van het Weekend in de touwen

Het zijn van die maffe momentjes. Dat een in de vergetelheid geraakte voetballer – “Oh ja, hij!” – opeens weer wordt opgegraven in het geheugen omdat-ie iets bijzonders doet. Zoals een kraker van een goal maken. Vlug kijken.

Het zijn van die maffe momentjes. Dat een in de vergetelheid geraakte voetballer - “Oh ja, hij!” - opeens weer wordt opgegraven in het geheugen omdat-ie iets bijzonders doet. Zoals een kraker van een goal maken. Vlug kijken.

3. Aaron Ramsey (Arsenal)

Lekker hoor. Speel je voor Arsenal en dan maak je ook nog even een goal die sterk doet denken aan een Dennis Bergkamp masterpiece (“sweet as a nut”) dat het clubicoon liet optekenen als zijn 99e treffer ooit voor The Gunners. Enfin, Aaron Ramsey was het dus die het voetje er in-één-keer heel prima tegenaan had zitten dit weekend:

http://youtu.be/-HqOH-aHvJE?t=2m39s

2. Ezequiel Garay (Benfica)

Wanneer een vrije trap het tot deze rubriek schopt gaan ze meestal zo of zo. Maar hoe lekker is het als je van een vrije trap een echte teamgoal weet te maken en de ingestudeerde uitvoering dan ook nog eens tot in de perfectie geschiedt?

http://youtu.be/1R4TBJIRaWE

1. Manuel da Costa (Sivasspor)

Hij was nog geen twinitg toen hij door PSV werd aangetrokken om naast Alex (de Tank) het centrale duo te vormen. Maar eigenlijk speelde Manuel da Costa maar één goede pot voor de Eindhovenaren - toevallig wel in de Champions League tegen Thierry Henry (Arsenal). Na zestien optredens in anderhalf jaar wist PSV de mentaal soms niet zo stabiele Da Costa begin 2008 te slijten aan Fiorentina. Sindsdien speelt hij elk jaar elders; wordt-ie in Londen door de rechter beboet voor het slaan van een vrouw in een club, snapt de politie hem in Portugal met teveel drank op achter het stuur en weigerde een van zijn vele clubs hem ooit de toegang tot het trainingscomplex. Vervolgens belandt Da Costa afgelopen zomer in Turkije, waar hij zaterdag het volgende deed:

http://youtu.be/hd9pktTvQ0A