Frans, doe ff iets aan Syrië

Gaan // Debat Room for Discussion Met Frans Timmermans Vanmiddag, 13:30, bij de Universiteit van Amsterdam.

Iets te vragen aan onze minister van Buitenlandse Zaken? Bijvoorbeeld of Nederland zich wel genoeg bemoeit met de discussie over Syrië? Vanmiddag kun je het doen. Dan is minister Frans Timmermans (PvdA) te gast bij Room for Discussion, het discussieprogramma van economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De studenten van Room for Discussion gaan met Timmermans in debat over de gevolgen van de veranderende machtsverhoudingen in de wereld op „politiek, diplomatiek en economisch gebied”, aldus het persbericht van de universiteit. De Arabische Lente zal zeker ter sprake komen, net als de burgeroorlog in Syrië en de rol van Nederland hierin. Hoe denkt Timmermans over een militaire ingreep? Ook de internationale energiepolitiek staat op de agenda, en de vraag hoe Nederland anno 2013 diplomatie bedrijft.