Van skinhead tot punker: vrolijke stop-motion over haar

Van kaal naar lang haar en van baardloos naar kabouterbaard. En alles wat daar tussenin zit. In een vrolijk stop-motion filmpje zie je alle mogelijke haarstijlen bij acteur Tom Offer-Westort, gevormd door een magische balpen.

Nou ja, niet letterlijk. Driehonderd geprinte pagina’s waren er nodig voor dit filmpje. Een cameraman, een kapper, een föhn, een borstel, gel, haarlak, een schaar, een trimmer, en een flinke portie geduld. Muziek door Paul Otteson.

Ballpoint barber:

Filmpje maken kost veel tijd…

Hieronder zie je hoe het filmpje gemaakt is - in versnelling, gelukkig, want het moet behoorlijk wat tijd gekost hebben.

…maar het voorbereidend werk kost nog veel meer tijd

Tom Offer-Westort maakte al eens eerder een stop-motion filmpje waarin hij van kapsel verandert. Dat was twee jaar geleden. Het kost hem namelijk zes maanden om zijn baard zo vol te laten groeien, en twee jaar om zulk lang haar te krijgen. Voor een nieuw Tom Offer-Westort stop-motion filmpje zullen we dus weer twee jaar moeten wachten.

Baardtrucjes

Dat stop-motion filmpjes over haren en baarden in de smaak vallen op internet, bleek een paar weken geleden, toen fotograaf Ben Garvin een filmpje online zette waarin hij trucjes uithaalt met zijn baard. Zijn zevenjarige zoontje moest er zo hard om lachen dat hij het in zijn broek deed. Inmiddels keken er ruim vier miljoen mensen naar.