Raad van toezicht Humanitas achter keuze interim-bestuurder

Een interimbestuurder van Humanitas DMH verdiende in juli bijna een ton voor zijn werk.
Een interimbestuurder van Humanitas DMH verdiende in juli bijna een ton voor zijn werk. Foto ANP / Lex van Lieshout

De raad van toezicht van Humanitas DMH staat unaniem achter de keuze om een interim-bestuurder aan te stellen. Dat stelt de raad in een verklaring op de website van de instelling voor gehandicaptenzorg. Over de aanstelling van de interimbestuurder was ophef ontstaan omdat hij 95 duizend euro krijgt voor een maand werk.

Het inhuren van de interim-bestuurder was volgens de raad ‘dringend nodig’ om de continuïteit van Humanitas DMH te verzekeren. “Na het vertrek van de vorige raad van bestuur bleek dat Humanitas DMH een dusdanig zwakke organisatie had, dat het voortbestaan van de organisatie in gevaar dreigde te komen”, aldus de raad, die verder niet ingaat op de hoogte van de beloning.

De Volkskrant schreef gisteren over de beloning voor de interim-bestuurder. De krant kreeg via Publeaks declaraties in handen waaruit de hoogte van de beloning blijkt. Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) liet in een reactie op de berichtgeving weten opheldering te willen over de vergoeding.

Vrijwilligersorganisatie Humanitas noemt salaris buitenproportioneel

De vrijwilligersorganisatie Humanitas, dat van stichting Humanitas onafhankelijk is, laat weten “krachtig afstand” te nemen van “dit soort buitenproportionele beloningen”. De vereniging zal dat standpunt overbrengen aan de raad van toezicht van Humanitas De stichting Humanitas DMH regelt zorg en begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. De vereniging houdt zich bezig met vrijwilligerswerk. (Novum)