Nederlandse Lilet Never Happened gelauwerd in Denemarken

Lilet Never Happened heeft een Deense filmprijs in de wacht gesleept. De speelfilm van de Nederlandse regisseur en producent Jacco Groen werd op het Buster International Film Festival in Kopenhagen uitgeroepen tot beste jeugdfilm, hebben de makers laten weten via Facebook.

Lilet Never Happened, over een 11-jarige Filippijnse kindprostituee, won dezelfde titel eerder al op het Kristiansand International Youth Film Festival in Noorwegen. Bovendien is de film op een groot aantal internationale filmfestivals vertoond. Raymond van den Boogaard schreef in NRC Handelsblad over de film:

“Hoewel de sociale inbedding van de film wellicht tot enige scepsis ten aanzien van artistieke integriteit aanleiding kan geven, is het best een aardige film. Hoofdrolspeler Sandy Talag lijkt een natuurtalent, Johanna ter Steege is overtuigend als onmachtige hulpverlener, en het documentair ogende camerawerk in bordeel en sloppenwijk mag er zijn. De film straalt vitaliteit uit.

“Groen heeft er gelukkig van afgezien zijn onderwerp als zielig en ellendig af te schilderen. Eerder straalt er een soort armoedige glamour van het doek – wat de boodschap, dat er voor betrokkenen nauwelijks alternatieven zijn, des te schrijnender maakt.

Ook prijs voor Achtste Groepers Huilen Niet

Dit weekend werd bekend dat ook Achtste-groepers Huilen Niet in de prijzen is gevallen over de landsgrenzen. De film, gebaseerd op het boek van Jacques Vriens, won op het grootste filmfestival van China de prijs voor de beste jeugdfilm.

Twitter avatar jacques_vriens Jacques Vriens ‘Achtste-groepers huilen niet’ heeft de prijs voor beste kinderfilm gewonnen op het grootste filmfestival van China. Fantastisch!