Nederlandse Davis Cupteam wint play-off tegen Oostenrijk met 5-0

Van links naar rechts: Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer gisteren na het gewonnen dubbelspel. Nederland was toen al zeker van een plaats in de wereldgroep van de Davis Cup volgend seizoen.
Van links naar rechts: Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer gisteren na het gewonnen dubbelspel. Nederland was toen al zeker van een plaats in de wereldgroep van de Davis Cup volgend seizoen. Foto ANP/ Sander Koning

Het Nederlandse Davis Cupteam heeft de play-off tegen Oostenrijk met 5-0 gewonnen. Jesse Huta Galung versloeg Jürgen Melzer met 3-6, 7-5, 6-3. Thiemo de Bakker hoefde niet in actie te komen, omdat zijn tegenstander Oliver Marach zich terugtrok.

De formatie van teamcaptain Jan Siemerink had gisteren al een beslissende 3-0 voorsprong genomen en komt daardoor volgend seizoen uit in de Wereldgroep voor het eerst sinds 2009.

Voor de vijfde partij had Oostenrijk geen fitte speler meer beschikbaar. De Bakker speelde voor het publiek nog wel een oefenpartij tegen de Oostenrijker Philipp Oswald, die niet op de teamlijst stond.

(Novum/NOS)