Mexicaanse oost- en westkust geteisterd door zware stormen

Orkaan Ingrid in de Golf van Mexico nader de kust van Mexico, en tropische storm Manuel teistert de westkust van Mexico. Orkaan Ingrid zorgde vanmorgen voor windstoten van 140 kilometer per uur.
Orkaan Ingrid in de Golf van Mexico nader de kust van Mexico, en tropische storm Manuel teistert de westkust van Mexico. Orkaan Ingrid zorgde vanmorgen voor windstoten van 140 kilometer per uur. Foto AP / NOAA

Duizenden mensen zijn geëvacueerd, nu Mexico wordt geteisterd door Ingrid, de tweede orkaan van het Atlantische stormseizoen. Ondertussen dreigt een toenemende krachtige tropische storm ook een orkaan te veroorzaken. Zware regenval kan overstromingen en modderstromen veroorzaken.

Er zijn tot nu toe meer dan 5300 mensen bij de Golf van Mexico geëvacueerd, meldt persbureau Reuters. Meer dan duizend huizen in Veracruz zijn beschadigd, evenals twintig snelwegen en twaalf bruggen. De steden in Oaxaca, Guerrero en Chihuahua zijn het ergst getroffen. Telefoonverkeer is afgesloten.

Eerder deze week kwamen dertien mensen om in Veracruz, toen hun huizen instortten door een aardverschuiving als gevolg van zware regenval.

Door de orkaan werden er vandaag windstoten van 140 kilometer per uur gemeten. Als Ingrid op de verwachte baan blijft voortbewegen, zal de orkaan morgenochtend de Mexicaanse kust bereiken. In de steden Tampico, Madero en Altamiro zijn festiviteiten voor de viering van de onafhankelijkheid van Spanje afgelast.

http://www.youtube.com/watch?v=plQr-wJxoec


Grotere kaart weergeven