Golfer Joost Luiten wint KLM Open

Luiten juicht na zijn overwinning op de KLM Open.
Luiten juicht na zijn overwinning op de KLM Open. Foto AP/ Peter de Jong

Golfer Joost Luiten heeft in Zandvoort de KLM Open gewonnen. De Bleiswijker versloeg in een spannende play-off de Spanjaard Miguel Ángel Jiménez.

Luiten was als koploper aan de slotdag begonnen.

Luiten leverde op de Kennemer Golf & Country Club zijn voorsprong van één slag op Jiménez in, waardoor een play-off uitkomst moest bieden. Daarbij besliste de 27-jarige Nederlander al op de eerste hole de strijd in zijn voordeel. Jiménez moet na zijn winst in 1994 nu genoegen nemen met de tweede plaats.

De winnende putt:

“De spanning zit nog steeds in mijn lijf”, zei Luiten na afloop tegen de NOS:

“Het was heel spannend en ik probeerde zo rustig mogelijk te blijven. Op een gegeven moment, met drie holes te gaan, weet je dat het tussen mij en Miguel gaat. Ik probeerde man-tegen-man te spelen en bij te blijven.”

“In de play-off kon het alle kanten op. Het was mijn eerste play-off op de Tour. Ik probeerde te slaan zoals ik de hele week heb gedaan. Ik moest geconcentreerd blijven en dat is gelukt. Het was een ongelooflijke week.”

Voor Luiten is het zijn derde overwinning op de Europese tour. Twee daarvan pakte hij al dit seizoen, daarmee is hij de enige Nederlander ooit die dat lukte.

Het volledige interview met de NOS na afloop: