Voetbalwedstrijd ADO - Vitesse afgelast wegens wateroverlast

Het eredivisieduel tussen ADO Den Haag en Vitesse van vanavond gaat niet door vanwege wateroverlast. De regenval is te extreem geweest, meldt een woordvoerder van ADO. Scheidsrechter Björn Kuipers acht het daarom te gevaarlijk om te spelen.

Er wordt momenteel overlegd over wanneer de wedstrijd dan wel wordt gespeeld. Omdat er zondag ook regen wordt verwacht kan het duel waarschijnlijk ook dan niet worden gespeeld.

In het ADO-stadion is dit jaar een nieuw afwateringssysteem geïnstalleerd. Dat is echter niet de reden dat het veld last heeft van overvloedig water. Het afwateringssysteem werkt volgens de woordvoerder prima.

Eerder op de dag woedde er nog een brandje in het ADO-stadion. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. (Novum)