Van Marwijk: deuren topclubs blijven gesloten voor veel trainers

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk is nog altijd op zoek naar een nieuwe club.
Voormalig bondscoach Bert van Marwijk is nog altijd op zoek naar een nieuwe club. Foto ANP / Willem Vernes

Het is voor voetbaltrainers steeds moeilijker om bij topclubs te werken als zij niet over bepaalde connecties beschikken. Dat stelt oud-bondscoach Bert van Marwijk vandaag in NRC Handelsblad.

Van Marwijk zegt in het interview:

“De voetbalwereld is aan het veranderen. Je ziet nu overal investeringsmaatschappijen opduiken. Die kopen en verkopen allerlei spelers. Daar zit waarschijnlijk een netwerk achter. En ik heb het idee dat daar ook een hoop trainers in zitten.”

‘Als club me wil hebben, weten ze me te vinden’

Van Marwijk, die Oranje in 2010 naar de WK-finale leidde, is na het mislukte EK vorig jaar nog altijd op zoek naar een baan als trainer. Volgens Van Marwijk bepalen steeds vaker andere factoren of een coach ergens aan de slag kan. “Ik doe daar niet aan mee. Misschien blijven er daardoor wel deuren dicht”, aldus de 61-jarige oud-trainer van Feyenoord en Borussia Dortmund:

“Ik word door tal van makelaars benaderd die zaken met me willen doen en clubs voor me zeggen te hebben. Maar zo werkt het niet voor mij. Als een club me echt wil hebben, dan weten ze me wel te vinden.”