Twente en PSV delen de punten: 2-2

Stadion De Grolsch Veste van voetbalclub FC Twente. Foto ANP / Peter Lous

FC Twente en PSV hebben in de eredivisietopper in Enschede de punten gedeeld. Het duel in de Grolsch Veste eindigde in 2-2. Via Shadrach Eghan en Quincy Promes namen de Tukkers tot twee keer toe een voorsprong, maar Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zorgden voor de gelijkmakers.

PSV verzuimde de eerste plaats over te nemen van PEC Zwolle, dat met 2-1 onderuit ging bij Ajax. De Brabanders hebben nu twaalf punten, een minder dan de verrassende koploper. Ajax volgt met elf punten en Twente staat vierde met negen punten.

Na zeventien minuten leverde een fraaie aanval de openingstreffer van Twente op. De 19-jarige Ghanees Eghan draaide weg bij Jeffrey Bruma en schoot beheerst raak. De beste kans voor de bezoekers in de matige eerste helft was voor Wijnaldum, die op aangeven van Ji-Sung Park niet verder kwam dan een slap schot.

In de tweede helft kwam het duel pas echt op gang. Wijnaldum kopte in de 66e minuut de 1-1 binnen na een fraaie actie van Depay. Een minuut later had de aanvoerder zijn ploeg op voorsprong moeten zetten, maar hij schoot van dichtbij over.

Twente toonde zich aan de andere kant een stuk scherper. Een voorzet van Dusan Tadic werd door Luc Castaignos voor de voeten gelegd van Promes, die niet aarzelde. De thuisploeg bleef zoeken naar de beslissing en nam daarbij net te veel risico. Zeven minuten voor tijd maakte PSV gelijk.

Een van richting veranderd schot van Depay liet doelman Nick Marsman kansloos. Het bleek de laatste treffer van de wedstrijd. Volgende week wacht PSV opnieuw een belangrijke test als Ajax op bezoek komt.(Novum)