Opinie

Prinses Beatrix

Het is de week van het Prinses Beatrix spierfonds en omdat alle beetjes helpen loop ik ook mijn buurtje. Rond etenstijd want dan zijn de meeste mensen thuis. Een heel oude frêle mevrouw doet open en ik steek monter mijn riedel af: „Goedenavond! Heeft u misschien een bijdrage voor het Prinses Beatrix Fonds?” Ze slaat

Het is de week van het Prinses Beatrix spierfonds en omdat alle beetjes helpen loop ik ook mijn buurtje. Rond etenstijd want dan zijn de meeste mensen thuis.

Een heel oude frêle mevrouw doet open en ik steek monter mijn riedel af: „Goedenavond! Heeft u misschien een bijdrage voor het Prinses Beatrix Fonds?”

Ze slaat verschrikt haar hand voor haar mond: „O, jee, is het nu al zo erg met d’r?”

Ik sta even perplex en durf niet te lachen. Ze draait zich om en schuifelt grinnikend weg om haar portemonnee te zoeken. Dan lach ik bevrijdend mee en zeg dat ik die zal onthouden.

Grijze humor!

Conny Leijten