Joost Luiten slaat zich de top tien in op KLM Open

Joost Luiten heeft op de tweede dag van het KLM Open in Zandvoort een plek in de top tien veroverd. De Bleiswijker had vrijdag 65 slagen nodig, vijf onder par. Hij staat nu gedeeld zevende. De Spanjaard Miguel Angel Jimenez deelt de leiding met zijn landgenoot Pablo Larrazabal.

Luiten had op de eerste dag met 69 slagen teleurgesteld. Wil Besseling was toen de beste Nederlander, maar hij viel vrijdag buiten de top dertig omdat hij 71 slagen nodig had. Rowin Caron deed het met 65 slagen boven verwachting goed en staat gedeeld 43e.

Oud-winnaar Maarten Lafeber kwam net als donderdag tot een teleurstellend aantal van zeventig slagen. Hij miste daardoor de cut en komt dit weekeinde niet meer in actie. Voor Robert-Jan Derksen en Robin Kind geldt hetzelfde.

Het toernooi op de Kennemer Golf & Country Club, onderdeel van de Europese PGA Tour, duurt tot en met zondag. (Novum)