Helen Verhoeven

Een selectie uit het cultuuraanbod

‘Moeder 6’ (2013), van Helen Verhoeven.
‘Moeder 6’ (2013), van Helen Verhoeven.

In de twintigste-eeuwse schilderkunst speelt de moeder als motief nauwelijks een rol. Helen Verhoeven doet een succesvolle poging die leemte te vullen. Het is duidelijk waarom bijna alle schilderijen bij galerie Stigter Van Doesburg daags na de opening al zijn verkocht. Opnieuw demonstreert Verhoeven hoe uitgewogen haar composities zijn, hoe fijn haar gevoel voor kleur is en hoe formidabel haar schildertechniek. In vergelijking tot haar vorige serie groepsportretten lijkt het alsof haar penseelstreek intiemer is geworden en veelvormiger, smeuïger én bruter.

Helen Verhoeven: Mother. t/m 5 okt. in Galerie Stigter van Doesburg, Elandsstraat 90, Amsterdam. Wo t/m vr 11-18u, za 13-18u. stigtervandoesburg.com