Beleid niet aangepast

„Er was wel even schrik ja – een gerenommeerde partij die omvalt. Maar geen paniek. We hebben ons investeringsbeleid er niet op aangepast, in elk geval. Wij zitten alleen in bedrijven in Nederland en in landen om ons heen. In eerste instantie heeft een Nederlandse supermarkt niet zoveel te maken met dubieuze hypotheken aan de andere kant van de wereld. Maar natuurlijk hadden wij ook last van de algehele beursdalingen. En ook onze bedrijven zijn geraakt door de recessie die volgde en hebben het lastiger om financieringen te regelen – de banken zijn nu eenmaal strenger geworden. Allemaal problemen waar wij als betrokken aandeelhouder niet zoveel aan konden doen. Maar we hebben onze belangen niet verkocht. Ons grootste fonds ging in 2008 hard onderuit, met 45 procent, maar we hebben rustig gewacht en bleven dividend uitkeren. In 2009 maakte het weer een sprong van 72 procent. Inmiddels zitten al onze fondsen per saldo weer in de plus.”