Fatima Elatik gaat even helemaal los

Ze was even „helemaal klaar” met Twitter maar dinsdag liet de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA) weer van zich horen. Ze noemde PVV-leider Geert Wilders „de grootste fascist”. Dit naar aanleiding van Wilders’ tevredenheid over de sluiting van de islamitische school Ibn Ghaldoun. „Geweldig. Nu de rest van de islamofascistische scholen nog.”

De reacties op Elatiks tweet lieten niet lang op zich wachten. „Jullie zijn fascisten. Of hebben jullie geen hekel aan joden?” counterde een man onder een schuilnaam uit Deventer met 33 volgers. Toch reageerde Elatik (11.000 volgers) direct. „Jullie? Wat, wij A’dammers? Wij Nederlanders? Jouw volk vriend heeft de meeste joden richting Duitsland gestuurd om vergast te worden. Marokko ving toen Joden op.” En daarna: „Ken je vaderlandse geschiedenis idioot.” De stroom PVV’ers zwol snel aan. „Fatima is een van de types waardoor ik van PvdA naar PVV ben gegaan als kiezer”, meldde Luuk zijn kleine 400 volgers. Elatik: „Heel goed. [...] We zijn je graag kwijt.”

Elatik, die wekelijks wordt gediscrimineerd op het medium, verklaarde haar boze tweets overigens meteen. „Soms kan ik de domheid van PVV-aanhangers echt niet meer hebben.” De Amsterdamse PvdA-leider Hilhorst noemt haar tweets „ongepast”.