Steven van Schilfgaarde nieuwe financieel topman KPN

Het hoofdkantoor van KPN. Foto ANP / Koen van Weel

Steven van Schilfgaarde wordt per direct de nieuwe financieel topman van KPN. Dat heeft het telecombedrijf vanochtend bekendgemaakt. Hij vervangt tijdelijk Eric Hageman, die eerder deze week onverwachts opstapte.

Van Schilfgaarde was al eerder tijdelijk financieel topman bij KPN, van januari 2012 tot september 2012. Toen volgde hij Carla Smits-Nusteling op, die onverwacht opstapte. Daarna was hij de baas van de technisch dienstverlener van KPN, IT Solutions. Van Schilfgaarde was van plan om KPN per 1 oktober 2013 te verlaten, maar blijft nu dus langer bij het bedrijf.

De toezichthouders van KPN zoeken de komende tijd naar een permanente opvolger voor Van Schilfgaarde. Hageman was de derde financieel directeur van KPN die opstapte binnen vier jaar.

    • Anouk van Kampen