Een park van uitersten

None

Ontdekken // ‘Nieuw’ park Euromastpark Parkenweekend Rotterdam 14 en 15 september www.rotterdamseparken.nl

Of het Euromastpark, ‘Het Park’, het populairste park is in Rotterdam valt nog te bezien. Het is in elk geval het opmerkelijkste park. Zo kun je er zomaar een dronken man heel hard het clublied van Feyenoord horen zingen of een zwerver met een rol aluminiumfolie zien zitten op een paar meter afstand van Parkheuvel, het enige tweesterrenrestaurant van de stad. Het is niet alleen een park van uitersten, het is ook een erg mooi park dat in 2010 de status van rijksmonument kreeg. De afgelopen twee jaar is het park opgeknapt, à 7,5 miljoen euro. Morgen om 13.30 uur is de opening. De viering valt samen met het eerste Parkenweekend. Elf Rotterdamse parken organiseren wandelingen, excursies en rondleidingen.

    • Marleen Luijt