Derde serieuze boekverfilming W.F. Hermans op komst

Na ‘De Donkere Kamer van Damocles’ (1963) en ‘De elektriseermachine van Wimshurst’ (1977) wordt nu ook W.F. Hermans’ beroemde ‘Nooit meer slapen’ verfilmd, meldt De Bezige Bij. De uitgever, da afgelopen jaren druk bezig met het uitbrengen van het Verzameld Werk van Hermans (1921-1995), heeft de filmrechten verkocht aan de filmproducent KeyFilm. Ook de zoon

Na ‘De Donkere Kamer van Damocles’ (1963) en ‘De elektriseermachine van Wimshurst’ (1977) wordt nu ook W.F. Hermans’ beroemde ‘Nooit meer slapen’ verfilmd, meldt De Bezige Bij.

De uitgever, da afgelopen jaren druk bezig met het uitbrengen van het Verzameld Werk van Hermans (1921-1995), heeft de filmrechten verkocht aan de filmproducent KeyFilm. Ook de zoon van Hermans, Ruprecht Hermans, was bij de verkoop van de filmrechten betrokken.

Nooit meer slapen (1966), een roman over de ambitieuze geoloog Alfred Issendorf die in Noorwegen een hypothese van zijn promotor toetst, zal als internationale Engelstalige film uitgebracht worden. De film wordt geregisseerd door Boudewijn Koole (Kauwboy).